Filters
Пребарување
БАКАТ дооел

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата БАКАТ е специјализирана за изработка на индустриски разладни системи врз база на амоњак и фреон

- Инсталирање на индустриски ладилни инсталаци
- Сервисирање на индустриски ладилни инсталации
- Целосна техничка поддршка
- Редовно одржување на инсталираните системи
- PLC автоматизација на нови и постоечки разладни системи 
- Инсталира SCADA програми

Соларни централи - извршување работи по системот КЛУЧ НА РАКА

ЗАИНТЕРЕСИРАНИ СМЕ ЗА СОРАБОТКА СО:

Индустрија во која се користат разладни системи, првенствено амоњачни и фреонски

Компании заинтересирани за инсталирање на соларни системи за производство на енергија

Подетално за компанијата

Основна дејност на компанијата БАКАТ дооел од гевгелија е проектирање, изработка и сервисирање на индустриски разладни системи врз база на амоњак и фреон. Нашиот тим го сочинуваат експерти за:

- Инсталирање на индустриски ладилни инсталации (амоњачни и фреонски)

- Сервисирање на индустриски ладилни инсталации

- Целосна техничка поддршка во изборот на квалитетна ладилна опрема и изработка на комплетни едноставни технички решенија со комплетна потребна документација

- Редовно одржување на инсталираните системи за ладење и брзо смрзнување

- Вршиме PLC автоматизација на нови и веќе постоечки разладни системи (контролирање на работата на ладилните инсталации, протисок и температура)

- Инсталираме SCADA програми поврзани со PLC контролерот што овозможува потполна контрола, следење и по потреба менување на потребните параметри на ладилните ситеми овозможено преку интернет пристап

bakat-clubeconomy
bakat-clubeconomy

БАКАТ дооел – Гевгелија е дел од групацијата АЛТРА која на македонскиот пазар е присутна од 2009 година. Нашите проекти се орјентирани кон потребите на компаниите кои имаат потреба од ладилници, како комори за одржување на производите, комори за брзо смрзнување на овошје, аленчук и месо.

Модерните разладни инсталации бараат висок степен на стручно познавање и искуство во монтирањето на вакви инсталации, водејќи сметка за почитување на постоечките законски регулативи од областа на екологијата и заштита на животната средина. Инвеститорите на разладните инсталации добиваат максимална помош во процесот на анализи и избор на потребната разладна технологија, со максимално почитување на принципите за енергетската ефикасност и еколошка прифатливост. Користиме опрема од светски реномирани производители.

bakat-clubeconomy
bakat-clubeconomy

Области од индустријата што ги покриваме:

• млечна индустрија (прием и складирање на млеко, пастеризација, брзо ладење и замрзнување на млечни производи, вклучително и замрзнати млечни десерти)

• месната индустрија (ладење, брзо ладење и замрзнување и краткорочно и долгорочно складирање на месо и месни производи)

• индустрија за замрзнат зеленчук и овошје (пред-ладење, континуирано замрзнување и складирање)

• чилери, постројки за ладна вода

• топлински пумпи (дизајн, примена)вода-вода, воздух-вода и воздух воздух

• производство на пијалаци и сокови (процеси на ферментација, пастеризација, ладење и складирање)

• индустрија за алкохолни пијалаци (ферментација и дестилација на алкохолни суровини)

Фотоволтаичени системи - економично снабдување со енергија

ПРЕДНОСТИ НА ФОТОВОЛТАИЦИ

- Намалување трошоците за енергија
Користење ја најевтината форма на енергија.

- Зголемување на енергетската независнос
Производство на сопствена електрична енергија независно, од пазарот.

- Помали емисии на CO2

РЕШЕНИЈА ШТО ГИ НУДИМЕ

- Анализа на потрошувачката на енергија како би можеле да понудиме најдобри решенија за вашите потреби

- Соларни централи - извршување работи по системот КЛУЧ НА РАКА (целокупната потребна документација, елементи, монтажа и поврзување во систем)

- применети соларни технологии и решенија

- индустриски батерии и системи за складирање на енергијата

- енергетски решенија, иновации

Изведбите и материјалите ни се со висок квалитет

- Инвертири FRONIUS и SUNGROV

- Монокристални панели LUXOR (животен век повеќе од 25 години)

НАЈДОБАР СООДНОС КВАЛИТЕТ - ЦЕНА

bakat-clubeconomy
bakat-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Маршал Тито бр. 97, 1480 Гевгелија
Град: Гевгелија
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт

Трајко Алчинов


Мапа

Документи

Зошто ги одбравме амоњачните разладни системи

Зошто ги одбравме амоњачните разладни системи

Преземи