Прво издание на Е-МАГАЗИН од Club Economy

Е-mail Маркетинг - Квалитетот пред Квантитетот

Голем број компании го познаваат Club Economy по секојдневните промотивните пораки што ги добиваат од нас на e-mail. Денес e-mail маркетингот се смета за една од најмоќните маркетинг алатки, без разлика на кој бизнис сектор му припаѓате или колкав е вашиот маркетинг буџет. Оваа алатка е и една од најевтините маркетинг чекори кои може да ги превземете како компанија. Наједноставен начин да го проверите тоа е ако само ги споредите цените за 10.000 испратени маилови и 10.000 печатени и разделени флаери.
Разликата е 1 : 1000, а ефектот и можноста за интеракција е 100 : 1 во корист на e-mail маркетингот. Последнава година, верувајте ни, ова секој ден го гледаме. Контактирајте не и самите ќе бидете сведоци.

Според неколку светски истражувања за секој 1 долар потрошен на e-mail маркетинг повратниот ефект за компанијата, во просек, е 44,25 долари.

Во 2014. со помош на e-mail маркетингот се направени 25,1 % од сите Black Friday online распродажби, повеќе од било која друга достапна маркетинг алатка. Овој тренд на популарност продолжува да се зголемува уште повеќе во последниве години, а според аналитичарите, ќе продолжи да расте. Се додека има e-mail адреси ќе има и e-mail маркетинг.

Како едни од пионерите на e-mail маркетингот во Македонија, ClubEconomy постојано се обидува да ја усоврши оваа наша услуга и да ги следи светските трендови. Од таа причина би сакале да споделиме со вас неколку совети за подобри и поуспешни e-mail кампањи.

Неговото височество Google

Се повеќе нашите мобилни телефони стануваат незаменливи за проверување на нашиот e-mail, пребарување на интернет, читање вести, facebook, instagram..., и уште илјадници други мобилни апликации поврзани со нашиот секојдневен живот... Тоа е една и од главните причините поради која GOOGLE ги поставува мобилните верзии како приоритетни. Иако некогаш делува фрустрирачки што треба постојано да ги следите стандардите на GOOGLE кои често знаат да се менуваат, со фактите не може да се расправаме, па така мобилниот телефон од 2015 година е најупотребуваната алатка за сурфање на интернет.

Тоа е главната причина поради која e-mail промотивните пораки мора да се намалат. Според новите стандарди големината на вашите e-mail маркетинг кампањи не треба да биде поголема од 600 пиксели во широчина, за да бидат едноставно читливи на сите уреди. Исто така, не смеат да биде и преоптоварени со слики и податоци, за да може едноставно да се отвара пораката, без разлика каква и да е вашата интернет конекција. Според истражувања направени минатата година во Америка, најефективните e-mail маркетинг промоции имале од 50 до 125 зборови.

Кратки и слатки - квалитет пред квантитет

Новото мото, кога станува збор за развојот на content marketing-от, во 2017. е Quality Versus Quantity (Квалитет пред квантитет). Ако порано важеше правилото дека долгите содржини на најдобар начин ги оптимизираат вашите сајтови и e-mail пораки, денес за публиката на која сакате да и се обратите е прифатливо само ако ги истакнете вашите највпечатливи точки и тоа на најконцизен начин.

Маркетинг стручњаците препорачуваат - правете ги вашите пораки кратки и слатки, и држете се до информацијата што сакате да ја пренесете. Ако сакате подетално да го објасните производот или услугата напишете текст кој ќе го објавите на вашата веб страна, блог и слично, и со помош на линк насочете ги читателите до целата приказна. Со секое оптоварување на вашите e-mail пораки, ризикувате да го изгубите вниманието на гледачот.

Визуелните елементи имаат предност

Истражувачка студија направена од Skyword покажала дека целокупното прегледување на нивната содржина се зголемило за 94 % кога тие вклучиле барем една фотографија. Причина? Сликите ги тераат луѓето да застанат и да размислат. Тие ја анализираат првата фотографија и ако таа фотографија е привлечна и упадлива, ќе продолжат да ја читаат пораката.

Покрај сликите, видеото е една од омилените комуникациски методи меѓу корисниците на интернет. Има 10 пати поголеми шанси да ги натерате вашите корисници да се вклучат во дебата, коментирање или споделување на некоја содржина, ако таа содржи видео. Иако постирањето видео во e-mail порака некогаш може да претставува технички проблем, користење на зборорт „ВИДЕО“ во e-mail насловот е добра работа. Според последните маркетинг трендови, во ваков случај отворањето може да се зголеми за 19 %, а користењето на истиот збор во текстот, да направи стапката на кликови да порасне дури за 65 %

Симона Варналиева
Константин Љатковски

Дали сакате да добивате и испраќате
промотивни пораки преку Club Economy

Регистрирајте се да го добивате нашиот newsletter

Пријави се за Newsletter

Испраќајте промотивни e-mail пораки преку Club Economy

Побарај понуда

Контактирајте не на marketing@clubeconomy.mk или на +389 (0)2/3209 450

Club Economy e најголемиот бизнис клуб во Mакедонија кој претставува мост при пронаоѓањето на вашиот иден бизнис партнер. Долгогодишната доверба на компаниите, наши членови, овозможија да станеме и главен медиум за пренесување на нивните бизнис информации.

Нашата идеја да направиме неформален бизнис клуб, прво почна да се реализира преку Бизнис адресарот CLUB ECONOMY, кој произлезе од долгогодишното искуство на Economy Press во медиумското презентирање на македонските претпријатија. При тоа основно правило ни беше, и се уште ни е, да објавуваме само проверени и точни информации, добиени во личен контакт со компаниите и тоа само на оние што прифатиле да бидат дел од ова големо бизнис семејство.

Проверете кои се наши нови членови во јануари, февруари, март 2017!

ФИЛИП ИНТЕРНАЦИОНАЛ

Tранспорт, Логистика

 

Mеѓународен транспорт и логистика на секаков вид на стоки. Транспортни возила со волумен 3-100 m3 и трмпературен режим
-25 - +25 C.
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ОКТОПОД

Преработка на пластични маси

 

Производство на систем за наводнување капка по капка и негова професионална монтажа
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ФЕР МЕБЕЛ

Трговија со мебел

 

Голем избор на тапациран и плочест мебел. Мебел за дневни соби, трпезарии, спални соби, плакари, кујни...
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МИС - Х

Електрогрејачи

 

Производство на грејачи за индустриска и специјална намена, за домаќинство и широка потрошувачка, за угостителска опрема и пекарство
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ПЛАНТ МЕДИКА

Дезинфекција, Дезинсекција, Дератизација

 

КОНТРОЛА НА ШТЕТНИЦИ
Заштита од микроорганизми, инсекти и глодари, со имплементирање на интегрирана контрола на штетници
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАК - ДИЗАЈН

Завршни работи во градежништво

 

Молерофарбарски работи, Изведба на гипс картон, Машинско малтерисување, Изработка на термо фасади, Спуштени плафони, Декоративни премази за ѕидови,
лепење тапети
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АДАМ КОМПАНИ

Транспорт

 

Организирање на: меѓународен поморски транспорт, копнен транспорт, авио / карго транспорт, специјални транспорти, организирање селидби на дипломати
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИНТЕЛЕКТ КОМПАНИ

Сметководствено - правен консалтинг

 

Интелектуални -
книговодствени услуги
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АКВА ДЕЈОН ПЛУС

Автомобили, Сервис

 

Антифриз и средства за ладење и против мрзнење, дестилирана вода, акумулаторска киселина, оцет и оцетни производи, ПЕ амбалажа, опрема за базени
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АТОМ СТИЛ

Металопреработувачка, Металургија

 

Производство на
челични производи:
конструкции, мостови,
цистерни, силоси,
контејнери ...
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БВ ИНЖЕНЕРИНГ

Градежништво

 

Високоградба, нискоградба, хидроградба
- Услуги со градежни машини,
изнајмување на градежни
машини и опрема
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БОЈКОВСКИ ИНЖЕНЕРИНГ

Мебел, Ентериери

 

- Изработка на мебел од медијапан
- Изработка на мебел од оплеменети и фурнирани плочи од иверка
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АРИАН КОМПАНИ

Прехранбена индустрија

 

Трговија на големо и мало
со зрнеста храна и сушено овошје
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАК БИРО

Сметководствено - правен консалтинг

 

Сметководствени, консултантски и финансиски услуги за
мали и средни претпријатија
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

САЛЕ КОМЕРЦ

Транспорт

 

- Меѓународен и внатрешен транспорт
- Транспорт со церади и ладилници
- Откуп на земјоделски производи
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АМБАЛАЖА КАБРАН

Амбалажа

 

Производство на дрвена амбалажа - гајби,
со димензии: 400 х 300 мм за домати,
500 х 300 мм за грозје, 600 х 400 мм за зелка,
500 х 300 мм за јаболко
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

НИКОМ ПАУЕР

Електротехника, Електро опрема

 

- Резервното напојување и ТК системи
- Индустриски и тракциони акумулатори
- UPS, AC/DC полначи и исправувачи
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ХАРТИЈА КОМЕРЦ

Канцелариски материјали

 

Канцелариски материјал и училишен прибор
Продажба на стиропор тацни од програмата на ERZE - Турција
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТРАНЗИТ

Гуми

 

Нашиот продажен асортиман опфаќа гуми за патнички, полутоварни и товарни возила, гуми од брендовите на групацијата Goodyear: Sava, Fulda, Debica, Dunlop, Goodyear
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДЕКСИКО

Играчки, Производи за деца

 

Водечки увозник и дистрибутер на детски играчки во Македонија.
Опрема за дворови и игротеки
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЕУРО ГЛАС КОМПАНИ

Авто делови

 

- Ветробрански и други видови автостакла за сите моторни возила и репарирање
на автостакла.
- Репарирање на авто фарови со UV зраци
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БУЛАРТ КОНСТРАКШН

Градежништво, Проектантски бироа

 

- Изработка на настрешници, перголи...
- Изработка на сите видови монтажни куќи
- Завршни работи во градежништвото
- Обработка на дрво
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ХАРБИНИ КОЗМЕТИКА

Козметика, Стајлинг

 

Застапник за брендовите:
Catherine Arley, Hobby, Golden Rose, Classics, Roxanne, Solingen, Lioness, Bioxsine и
Makeup Revolution
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

РЕСТОРАН ГЛАМУР

Ресторани

 

Традиционални македонски специјалитети: тава со дивеч, домашни колбаси, вргањ на жар, домашни пити, мавровска пастрмка на жар, овчо сирење...
Тури со јавање на коњи
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТЕХНОС - МОНТ

Индустриска опрема, Машини

 

- Трговија на големо со
индустриска арматура
- Сопствено производство на црева
за различни намени
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВЕНТЕРМ - МОНТ

Санитарии, Водовод

 

Трговија на големо со
опрема за санитарии.
Застапници за брендовите
ZS MALLEABLE FITTINGS, OLIVIA - Италија,
KOFORM и PLASMET - Србија

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БАШКИМ ТУРС

Транспорт

 

Меѓународен превоз на патници.
- Редовна автобуска линија за Германија
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИСГ БРАНИТЕЛ

Обезбедување, Заштита

 

Oбезбедување на имот и лица, 24 часовен мориторинг, користење на современа професионална технологија, квалитетна и навремена детекција на секаков проблем
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АМПЛАСТ ГРУП

Бои и лакови

 

Застапник на палетата производи за обработка, заштита и нега на дрвени подови од шведскиот производител Bona AB
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АГРО - ТРЕНДО

Земјоделска опрема

 

Широка палета ѓубрива за сите видови земјоделски производи
Застапник за AGROLA од Грција
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

РЖ ИНСТИТУТ

Металопреработувачка, Металургија

 

- Производство и леење на алуминиумски и бакарни легури во песок и кокили
- Леење на уметнички фигури од бронза, месинг и алуминиум
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАКЕДО АУТОТРЕЈД

Комерцијални возила

 

Трговија на големо и мало со резервни делови за комерцијални возила.
СИГУРЕН КВАЛИТЕТ,
НЕВЕРОЈАТНИ ЦЕНИ
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КИМ

Прехранбена индустрија

 

Производство на: кечап, мајонез, сок од домати, доматно пире, маринирани печурки, тартар сос, чоколаден прелив, мармалад, barbecue sauce
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КОПЕР АРТ

Рачна изработка

 

Рачна изработка на уникатни релјефни слики со, традиционални, религиски, охридски и други мотиви од бакар, сребро и позлата
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БУБИ МЕБЕЛ

Мебел, Ентериери

 

Изработка на мебел за:
спални соби, детски соби, кујни, дневни соби, трпазарии, антреа
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЗЕМПРОМЕТ КОМПАНИ

Градежни материјали

 

Овластен застапник за бугарски цемент ДЕКЕН и за керамиди и блокови од
МЛАДОСТ - Србија.
Производство на бетонски столбови и
бетонски блокови
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МЛЕКАРНИЦА МАЛЕШ

Млеко, Млечни производи

 

Млекарница Малеш лоцирана во село Смојмирово, во еколошки чиста средина, во пазувите на Малешевските Планини, произведува повеќе од 20 различни видови производи
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АДА ФАЛКЕ

Комунален сервис

 

- Изнајмување на преносни тоалети и одржување на нивната хигиена
- Достава при нарачка и подигање при одјава
- Тоалети за кампување
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АНА ДОО

Индустриска опрема

 

- Пневматски алат и додатна
опрема за бушење и разбивање.
- Понуда на ножеви за металургија,
индустрија за преработка на дрво,
храна, текстил, кожа и пластика
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

РАСАДНИК ЛЕВИДИА

Земјоделство

 

- Производство, одгледување и продажба на овошен саден материјал.
- Подигнување на матични насади.
- Надворешно и хортикултуро уредување
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

3M MACEDONIA

Неметали, Мермер

 

- Преработка на мермер и травертин
- Изработка на сите видови буња
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ПРОФИЛКО МК

Градежна столарија

 

Трговија со алуминиумски
профили, прибор, оков.
Застапник за PROFILCO, Грција.
PROFILCO екструдира и специјални профили по нарачка на клиентите
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИНТЕРНЕШНЛ КОНВЕЈОР

Индустриска опрема

 

- Сите видови на транспортни ленти
(гумени, ПВЦ...)
- Сите видови на ролни за
транспортни системи
- Сервис
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БЛАГОЈ ЃОРЕВ

Прехранбена индустрија

 

Маслото за јадење и маргаринот КРИСТАЛ се нашиот најпрепознатлив бренд, но подеднакво сме горди и на останатите производи: таан алва, локум, зачини...
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ПЕКАРА АЛМИКО

Леб, Бели печива, Мелнички производи

 

Пекарата АЛМИКО е број еден
бренд во Македонија.
- Производство на био сладолед направен од природно овошје
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИНТЕР ФОТО

Фотографии, Фото опрема

 

Изработка на персонализирани подароци - печатење на чаши, мајци...
- Снимање, фотографирање на секаков вид свечености
- Изработка на свадбени покани
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДНКВ ПЛУС

Алати, Заварување

 

Застапници за Македонија за американската компанија OREGON, производител на резервни делови за машини за шумарство.
Резервни делови и опрема за
алати и машини
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АГРО БОДИКО

Земјоделство

 

Производство на индустриска пиперка: куртовска капија, гамба и сомборка.
Откуп, продажба и извоз на
земјоделски производи
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАГОМА

Амбалажа

 

Производство на пластична амбалажа.
Најразлични форми и димензии
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДГ НОВОГРАДБА

Градежништво

 

- Изградба на станови
- Изградба на деловни и
индивидуални објекти
- Индустриски погони
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИНФЛООР

Чистење

 

- Перење на сите видови теписи и патеки.
- Хмиско чистење на возила.
- Чистења на резиденцијални и
индустриски објекти
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АТЛАНТИК

Туристичка агенција

 

Туристичка агенција со Лиценца А
- Организирање и изведување на
туристички аранжмани
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МЕТАЛ АРТ КОТЛИ

Греење

 

Изработка на топловодни котли на пелет и биомаса (дрвена сечка, пилевина, дрво, семки од овошје), со капацитети од
40 KW до 300 KW
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АЦЕ ВЕЛА

Градежништво

 

Изведба на спуштени тавани, машинско малтерисување, системи за сува градба – KNAUF, термо фасади
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЗОНА ЕКСПРЕС

Ладилници, Опрема

 

Сервис за транспортни разладни уреди, разладни системи, ладилници, витрини.
Овластен сервис за разладните системи CARRIER TRANSICOLD
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАК НОВА

Земјоделство

 

Трговија со производи за бебиња.
Ексклузивен увозник и дистрибутер за производите на BABYNOVA, Германија.
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ГИПСАР

Градежни материјали

 

Трговија на градежни материјали и изведба. Продажната програма содржи повеќе од
200 производи.
ПАРТНЕРИ: KNAUF, KNAUF INSULATION,
AMF, MARMORIT
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КОТЛАР - АС

Котли, Енергетика

 

Котлари со големи, средни и мали капацитети за производство на техничка пареа.
РЕМОНТ НА СИТЕ ВИДОВИ НА КОТЛИ
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВИДЕО АЛАРМ

Обезбедување, Заштита

 

Проектирање, набавка и изведба на
VIDEO & AUDIO SECURITY SYSTEMS.
ФОТОВОЛТАИЧНИ СОЛАРНИ СИСТЕМИ
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ФЕРО АРТ ДИЗАЈН

Ковано железо, Инокс

 

- Ковано железо
- Модерен стил на изведби од железо
- Можности за комбинации: железо-лексан, железо-стакло, железо-витраж, железо-дрво
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЦМЦ ЕКОКОН

Вода

 

Вградување на водоводни инсталации и цевководи, системи за централно греење, мерна техника...
Oпрема за далечинско читање
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ФРОТЕКС КОМПАНИ

Прекривки

 

Производство на рачно изработени прекривки - флекери во BOND Делчево.
Производство на фротир пешкири
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВЕКТОР ПРО

Градежна столарија

 

Сигурносни врати, ПВЦ прозорци и врати, алуминиумски прозорци и врати, секаков вид застаклување, алуминиумски ролетни, комарници
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СКОЛЕКС

Опрема за кујни

 

Генерален увозник, дистрибутер
и сервисер на
FABER, EUROLUX, LINO
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МЕРМЕРЕН КОМБИНАТ

Мермер

 

Вадење и преработка на
снежно бел мермер
BIANCO SIVEC®
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЛЕОН КОМПАНИ

Градежни материјали

 

- Производство на готов бетон
- Производство на бетонска галантерија
- Сечење, обработка и доработка на камен, мермер и гранит
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ХИДРО ВОЗДУХ

Хидраулика

 

Хидраулика - Сервис за хидраулични компоненти.
Резервни делови за хидраулика
- Резервни делови за градежна механизација
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МОКА ПРОМ

Земјоделска опрема, Репроматеријали

 

Продажба на:
- Вештачки ѓубрива
- Сточна храна, премикси
- Пченично брашно
- Земјоделска механизација
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДО РЕ МИ

Аудио

 

Трговија, увоз и извоз на музички инструменти и проаудио опрема.
Единствен овластен дистрибутер на асортиманот за Yamaha производите
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИСКОП

Градежништво

 

Ископ на сите видови градежно земјиште и транспорт на извадениот материјал.
Превоз на готов бетон со камиони миксери и негово вградување
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

РЕСТОРАН НЕЦКО

Ресторани

 

Место каде може да уживате Вие и Вашите пријатели, со најдобрите понуди и највкусната скара и специјалитети приготвени од нашите веќе докажани мајстори
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БРАН ТА

Туристичка агенција

 

Организирање патувања во европските метрополи, ученички екскурзии, крстарења, летувањата и зимувања во најпознатите дестинации во Македонија и странство
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СОКО ГОРИЦА

Пијалаци

 

АМИГО овошни пијалоци 200 мл.
ЈУНИОР освежителни пијалоци 200 мл.
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТОНКО СР

Градежни материјали

 

Продажба на сите видови градежни материјали, специјализирани сме за
YTONG блоковите.
Производство и монтажа на
метални конструкции
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МЕЛМАКС

Градежни материјали

 

Дистрибуција и продажба на
материјали за градежништво.
Две сопствени стоваришта во
Скопје и Кичево
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ОЛРОЛ ДИЗАЈН

Градежна столарија

 

ПВЦ ролетни, алуминиум ролетни, мини зебра завеси, роло завеси, венецијанер ролетни, вариолајт завеси, комарници
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТЕРМО - ВОД

Греење, Климатизација

 

- Термотехнички инсталации
- Гасоводни инсталации
- Проекти за заштеда на енергија
- Обновливи извори на енергија
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СЕРВИС ДАЦ

Автомобили, Сервис, Моторцикли

 

Сервис за возила CITROEN и PEUGEOT.
Оригинални резервни делови за
двете марки возила.
Сервис и за турбо компресори.
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СА2М

Индустриска опрема, Машини

 

Управување со ресурси во индустријата.
Намалување на вкупните трошоци
за производство.
Зголемена продуктивност, продолжено време помеѓу дефекти (MTBF)
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ПАШОСКИ ИНЖЕНЕРИНГ

Градежништво, Проектантски бироа

 

Проектирање, изведба, надзор. Изработка комплетна документација од овластени лиценцирани инженери за проектирање, изведба и надзор
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ГЛЕЧЕР

Чевли

 

Производство на високо квалитетни
женски чевли
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СУПЕР

Опрема за угостителство

 

Производство на топли витрини, печки за бурек и бели печива, скари, фритези, апарати за ладење на лимонада, витрини за сладолед, неутрални витрини,
комплет шанкови
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВИПРО

Прехранбена индустрија

 

Преработки од овошје и зеленчук.
Македонски традиционални специјалитети
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КОЖА - МАК

Работни одела, ХТЗ опрема

 

Производство и трговија со лична
заштитна опрема
- Заштита за глава, раце, нозе и тело
- Сигнална опрема
- Противпожарна опрема
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КАРАВАС

Градежништво

 

Специјализирани за дизајнирање, производство, изнајмување, продажба и дистрибуција на скеле системи.
Изнајмување и продажба на шатори и монтажни хали за настани
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ХОРТЕНА

Земјоделство

 

Производство, откуп и извоз на земјоделски производи (зеленчук и овошје).
Подружница: Цвеќарница ВИДАЛ
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЕМКА ПЕТРОЛ

Нафтени Деривати

 

ЕМКА ПЕТРОЛ:
- Бензинска пумпа
- Ресторан
- Хотел
- Спортска сала
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТЕХНОКООП

Мебел, Ентериери

 

Дизајн, изработка и опремување на
ентериери со мебел по сечиј вкус.
Уникатен дизајн и безпрекорен квалитет
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЕЛГРАД

Електро материјали, Осветлување

 

Трговија со електроматеријали осветлување. Салон за продажба на автомобили, застапници на Shell индустриски и моторни масла
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ГЕОДАТА ИНЖЕНЕРИНГ

Геодетски работи

 

Друштво за
геодетски работи и
инженеринг
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЛЕНЗЕ

Индустриска опрема, Машини

 

- Автоматизациски системи
- Индустриски алати
- Инвертори
- Мотори
- Менувачи и мотори со менувачи
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИСКРА АТГ

Електротехника, Електро опрема

 

Продажба, монтажа и сервисирање на електрична опрема.
Заштитата на објекти од атмосферски празнења со громобрански фаќач
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВОДЕНИЦА 3

Етно гостилница

 

Етно ресторан во пријатен,
уникатен амбиент.
Гурманска скара, специјалитети од македонската кујна
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КУВЕРТИРА

Кондиторски производи, Торти

 

- Роденденски торти
- Свечени торти
- Невестински торти
- Торти и колачи
- Декорации за ресторани
ДОСТАВА ДО ВАШАТА ДЕСТИНАЦИЈА

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИМПЕКСЕЛ 2

Градежништво, Проектантски бироа

 

Нашиот нов проект – ДОМИНО е станбен комплекс кој ќе понуди висококвалитетно домување. Лоциран во општина Карпош,
на бул. Мит. Теодосиј Глоганов
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КАМЕЛ 98

Леб, Бели Печива

 

Производство на леб и бели пeчива.
Продажба на торти и колачи
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЈУ-СМ

Градежништво

 

Најсовремена технологија на монтажни скелиња од типот LAYHER & RUX
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

НОВАКО

Лифтови

 

- Лифтови
- Ескалатори
- Подвижни траки
- Специјални челици, лимови, цевки и црна металургија од програмата на
ThyssenKrupp Германија

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЕЛМЕД

Индустриска опрема, Машини

 

- Решенија за индустриско маркирање и означување на производи.
- Застапници на ISKRA MEDICAL и на медицинската опрема Schiller
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВЕРА - САНТЕК

Тенди, Церади

 

Производство и монтажа на сите видови тенди и церади
- Специјализирана и за изработка на тенди за поголеми површини
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЕЛКО-ИНГ

Електротехника, Електро опрема

 

- Изведба на електрични инсталации
- Изведба на гасни инсталации
- Изведба на улично осветлување
- Испитување (МКС ISO 17020:2006)
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ГОДОМИН

Работни одела, ХТЗ опрема

 

Производство на работна и заштитна облека за сите професии
Производниот капацитет -
7000 парчиња месечно
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВАСЛИН

Чистење

 

Продажба на машини и опрема за чистење и одржување на хигиената во индустрија, хотели, училишта...
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

7ми НОЕМВРИ

Пластика, Амбалажа

 

Производство на PVC фазонски делови и рециклирање на пластичен материјал.
Пластични гајби за еднократна употреба.
Пластични гајби за алкохолни и безалкохолни пијалаци
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

Р.О.Г.

Градежни материјали

 

Производство и продажба на големо и мало на: глет маси, поликолори, градежни лепила, бои и лакови, алати и други материјали за завршни работи во градежништвото.
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ГЕОМЕТАР ПРО.ИНГ

Геодетски работи

 

- Реализација на работи од областа
на катастарот
- Изготвување на геодетски подлоги и ажурирање на постојната состојба за изготвување на урбанистички решенија
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АЛУШ ЛИМ

Металопреработувачка, Металургија

 

Производство на целосни системи за олуци: полукружни олуци, цевки, агли...
- Профилирање на поцинкуван и пластифициран лим
- Транспорт и монтажа
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СЕЗАЛ

Лифтови

 

Сервисирање, ремонт и монтажа на:
- Лифтови (хидраулични лифтови, електрични лифтови, панорамски лифтови, паркинг лифтови...)
- Ескалатори
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МД СТРАИШТЕ

Металопреработувачка, Металургија

 

Продажба на сендвич панели за изведба на покрив и ѕидови, пластифицирани и поцинкувани лимови како и топловалани и ладновалани црни лимови,
квадратни профили...
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БАКЕР ТИЛИ ЈОАНИДИС

Сметководствено правен консалтинг

 

Ревизија на финансиски извештаи на средни и големи претпријатија
- Бизнис и менаџмент консалтинг
- Даночен и финансиски консалтинг
- Пресметка на плати
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

HAIR COMPANY

Козметика, Стајлинг

 

Италијанска професионална програма
за нега на коса
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАКОХЕМИЈА АД

Хемиска индустрија

 

Производство на средства за хигиена, како и производство на индустриски детергенти.
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АДИНГ - ГРАДБА

Градежништво, Проектантски бироа

 

Производство и монтажа на:
бетонски монтажни трафостаници, бетонски столбови за далеководи и телекомуникации и други бетонски префабрикати
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СИНЕРГА

Работни одела, ХТЗ опрема

 

Производство и продажба на
работна облека и ХТЗ опрема
Везење и трансфер
Застапници за:
PORTWEST, GIASCO, KRATOS SAFETY, DIADORA
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

СЗУ ГМБХ

Интелектуални услуги

 

Професионална проценка на штети на автомобили, мотори, бродови, градежни и земјоделски машини.
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КОКА МЕБЕЛ

Мебел, Ентериери

 

Производство на мебел
Уредување и опремување ентериери
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КОМПЈУНЕТ

Компјутери, Телекомуникации

 

Автоматизација на домови и објекти, BMS - Building Management Systems, KNX партнер, индустриска автоматизација,
софтвер за здравство
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ФАРМАГЕН

Медицина, Стоматологија, Фармација

 

Веледрогеријата, лиценцирана за трговија
на големо со:
- Фармацевтски производи
- Медицински помагала
- Додатоци на исхрана
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ГИЛД

Амбалажа

 

Производство на еколошка амбалажа - хартиени чаши и чинии
Можност за печатење на вашето лого во колорна техника
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ВИНТ

Електро материјали, осветлување

 

Трговија со сијалици и опрема
за осветлување
Проектирање и изведба на
светлосни решенија
Овластен дистрибутер за PHILIPS
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАНЕКС

Електро материјали, осветлување

 

Трговија на големо и мало со расветни тела - лустери, плафоњерки.
- Генерален застапник за брендовите:
ARTEMIDE, FOSCARINI, EGLO, CASA LUCE, OZCAN, PELSAN, MASSIVE
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ИВА - МОНТ

Котли, Енергетика

 

Сервисирање и одржување на парни и топловодни котли
Репарација на котли и садови
Производтво на топловодни котли, продажба на котли на пелети и дрва
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ФАРЕКС

Металопреработувачка, Металургија

 

Трговија на големо со:
- Пластифицирани лимови во котури
- Поцинкувани лимови во котури
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТЕНДА 4

Тенди, Церади

 

Изработка и монтажа на сите видови тенди и браварски изработки
Достава низ цела Македонија
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДРВО ПРОМ

Градежна столарија

 

Производство и монтажа на
градежна столарија
ПВЦ и алуминиумски системи на
прозорци и врати
Производство на дрвени собни врати
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЕПОКСИ - ПРО

Градежништво, Проектантски бироа

 

Изработка на епоксидни подови
Изработка на PVC хидроизолација и битуменска изолација
Бушење и сечење на армиран бетон
до fi-300, Базени
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЛУЦЕРН ВИП

Прехранбена индустрија

 

NANOZEOLIT - наменет за детоксикација
Природно, еколошки, биоактивни, минерални ѓубрива - MEGAGREEN, HERBAGREEN, ZEOGREEN
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АКВАЛАЈН

Базени, Сауни

 

АКВАЛАЈН се занимава со проектирање и изведување на:
- Базени, парни бањи, сауни, топли клупи
- Продажба на опрема за хидро масажи
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЅВЕЗДА КОМЕРЦ

Санитарии, Водовод

 

Производство и трговија на мебел за бањи од прогамата ЛОТУС ДИЗАЈН, санитарии, водоводен и канализационен материјал
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МАКСИ ЛС

Хигиена

 

Производи од хартија MAXI за санитарни и тоалетни потреби и потреби за домаќинствата
Широк асортиман на хигиенски производи за болници и домови.
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ОСКАРПЛАСТ

Пластика, Лексан, Плексиглас

 

Производство на производи од
армиран полиестер.
Маси и елементи од вештачки мермер, базени, опрема за детски игралишта
Резервоари
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АКВАТИКА

Земјоделство, Рибарство

 

Производство и одгледување на риба
(крап, сом)
- Алтернативен туризам
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДИМБАФЕНС

Градежни материјали

 

Високо квалитетни декоративни панелни челични огради, офарбани со електростатичко нанесување на боја.
Разни видови на пластифицирани столбови, декоративни мрежи
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

КОБИЛ

Градежништво, Проектантски бироа

 

Изработка, монтажа и трговија на термоизолациони панели за фасади, покриви и внатрешно преградување.
НОВО: 3D изолациони декоративни панели
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ХААК

Градежна столарија

 

Столарска работилница
- Внатрешни и надворешни врати по мерка, скали, натстрешници, надворешен мебел
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

АНДРЕЈ КОМПАНИ

Играчки, Производи за деца

 

Продажба на големо и мало на:
- Играчки и бебешка опрема
Застапник за
CHIPOLINO, PILSAN, DEDE, BILDO и DOLU
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МЕПРИНГ СЕРВИСИ

Ладилници, Опрема

 

Продажба на опрема за климатизација и автоматско управување
Проектирање и изведба на централни системи за климатизација
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

БАЛКАН ГРАДБА

Градежништво, Проектантски бироа

 

Изработка на индустриски подови
Машинска изработка на цементна кошулка
Mашинско и рачно малтерисување на сите видови објекти
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ЗУЛИ МЕБЕЛ

Пластика, Лексан, Плексиглас

 

Производство на висококвалитетен мебел
Изработка на мебел по мерка
25 години искуство
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

УНИРОЈАЛ КОМПАНИ

Авто делови, Акумулатори, Гуми

 

- VULCO партнер, ние сме дел од европската франшиза за брзи сервиси, VULCO брз сервис за среќен пат
- Официјален дистрибутер на гуми за Македонија
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ДЕЉОПАК

Амбалажа

 

Трговија со материјали и опрема за пакување, палетирање...
- Жабици за палетирање, картонски лајсни, полипропиленски ленти во разни димензии, клешти, колички
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

НЕЛИНА КАФЕ

Пијалаци, Кафе

 

Производство на различни видови кафе:
Капучино, еспресо, макијато, турско кафе
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

ТЕРМО ЕФЕКТ

Греење, Климатизација, Вентилација

 

Инсталирање, сервис и одржување на:
- Опрема за греење (парно), водовод, соларни системи
- Индустриска опрема
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

МИЛИНА СВИТС

Кондиторски производи

 

Производство на кондиторски производи
Милина Срцулино и Милина Колаче
 
 
 
 

ВИДИ ПОВЕЌЕ

Придружете се на најголемото
Бизнис семејство во Македонија

Зошто треба да бидете дел од Club Economy?

Со Club Economy го скратувате времето на пребарување, Ви помага да ја следите конкуренцијата, а се разбира игра голма улога и при пронаоѓањето нови бизнис предизвици и нови купувачи.
Club Economy Ви помага во пронаоѓањето на идните бизнис партнери, нашата база, која во моментов почнавме да ја прошируваме на ниво на Балканот, е еден вид мост кој ви помага полесно да дојдете до нови купувачи, но и до добавувачи.

Побарај понуда

Контактирајте не на marketing@clubeconomy.mk или на +389 (0)2/3209 450

Саеми што треба да го посетите

МОСКВА - RosMould - Меѓународен индустриски саем, високи технологии

КОПЕНХАГЕН - Northmodern - Саем за мебел

БАРСЕЛОНА - Beyond Building Barcelona - CONSTRUMAT - Саем на градежништво, материјали, ентериери, екстериери

АМСТЕРДАМ - PLMA'S 'World of Private Label' - Саем на стоки за широка потрошувачка, храна, пијалаци

ИСТАНБУЛ - YAPI TurkeyBuild Istanbul - Саем на градежништво и технологии

ЗАГРЕБ - MODERNPAK - Саем на амбалажа, пакување

МИЛАНО - Seeds & Chips Internet of Food - Саем на храна, пијалаци

ТИРАНА - Tirana International Fair - Меѓународен индустриски саем, стоки за широка потрошувачка

БЕЛГРАД - SAJAM TEHNIKE - Мегународен индустриски саем, ИТ, телекомуникации, индустриска електроника, електро енергетика, расвета, греење, климатизација, транспорт, логистика, иновации, нови технологии

БРИСЕЛ - INDIGO Brussels Home Edition - Саем на домување, декоративен текстил

ХАНОВЕР - ComVac / HANNOVER MESSE - Саем за индустриска технологија

МИЛАНО - HOMI - Саем на производи за дома, текстил, ентериери, подароци

СОЛУН - HOTELIA - Саем на опрема за хотели ресторани, кетеринг

КЕЛН - Interzum - Саем за дрвна индустрија, мебел, ентериери

БРНО - STAINLESS - Саем на металопреработувачка индустрија

Посетете 15 саеми за 10 минути