Filters
Пребарување
МАНДРА СОФРОНИЕВСКИ

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата МАНДРА СОФРОНИЕВСКИ се занимава со одгледување на овци и производство на овчо сирење

Полномасно овчо сирење произведено на традиционален начин со висококвалитетно 100% овчо млеко, без растителни масти и вештачки додатоци

БЕЛОТО ЗЛАТО од недопрената природа на Горнореканскиот регион

Производство на 40 тони јагнешко месо

СЕРТИФИКАТИ

HACCP

МАНДРА СОФРОНИЕВСКИ

Подетално за компанијата

Подетално за компанијата

БЕЛОТО ЗЛАТО од недопрената природа на Горнореканскиот регион

Традицијата на одгледување овци и производството на овчо сирење и кашкавал во семејството Софрониевски е пренесувана од колено на колено генерации наназад. Нашите производи се одликуваат со висок квалитет кој се должи токму на големото искуство, еколошки чистиот регион и начинот на преработка на млекото. Годишното производство од над 20 тони сирење и бројката од 3000 грла овци, се уште еден доказ за квалитетот и побарувачката на нашите производи.

mandra-sofronievski-clubeconomy
mandra-sofronievski-clubeconomy

Патот на нашето сирење и нашиот првокласен кашкавал започнува во бачилото во село Бродец, во Мавровскиот регион, сместено на 2000 метри надморска височина. Од недопрената природа богата со зелени пасишта и разновидни билки, чистата планинска вода и воздух се добива најквалитетното млеко. Патот на млекото продолжува во мандрата каде нашиот мајстор, преку тајните на својот занает и долгогодишното искуство, ова млеко го преработува во највкусно сирење и кашкавал, по што сме познати на пазарот.

Направете разлика, вкусете традиционално произведено сирење и кашкавал.
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Населба Млаки 2/62, 1230 Гостивар
Град: Гостивар
Држава: Македонија


Телефони

+389 (0)75/587 942

Социјални медиуми

Лице за контакт

Симе Софрониевски