Filters
Пребарување
СОЛАР ТЕХНОМОНТИНГ

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата СОЛАР ТЕХНОМОНТИНГ нуди комплетно решение за енергетска ефикасност за Вашите станбени и деловни објекти

- Монтажа, сервис и продажба на соларни панели
- Комплетна изведба на централно греење
- Програмирање на автоматика за централно греење
- Проектирање и изведување на системи за осветлување

Овластен дистрибутер за Македонија, за компанијата Телефон Инжењеринг од Република Србија

СОЛАР ТЕХНОМОНТИНГ

Подетално за компанијата

Подетално за компанијата

 
решенија за енергетска ефикасност

СОЛАР ТЕХНОМОНТИГ

 

Компанијата СОЛАР ТЕХНОМОНТИГ нуди комплетно решение за енергетска ефикасност за Вашите станбени и деловни објекти.

СОЛАР ТЕХНОМОНТИГ е спецјализирана, лиценцирана компанија за монтажа, сервис и продажба на фотонапонски системи.

 • • Во делот на системи за централно греење ги изведуваме сите инсталации, заедно со кломплетната електрична и електронска инсталација, сервисирање и програмирање на сите видови котли за централно греење (пелети/струја/нафта/гас).

 • • Се занимаваме и со програмирање на сите видови тајмери за автоматика на мотори, wireless тајмери за контрола на централното греење...

 • • Изработка на идејни решенија за ефикасна енергетска ефикасност и консултација

 • • Комплетна изработка на системи за осветлување, со целосна автоматизација.

 • Поправка на автоматика на индустриски компоненти (електрични плочи, команда на мотори...).

 •  

  ИЗГРАДБА НА ФОТОНАПОНСКИ ЕЛЕКТРАНИ

  solar-tehnomonting-clubeconomy

  Вршиме проектирање и изградба на фотонапонски електрани по системот “клуч на рака“.

  Со оглед дека интегрираме повеќе извори на енергија, како што се соларни панели, соларни колектори, генератори на ветер (ветерници), хидро турбини и топлински пумпи, можеме целосно да го решиме снабдувањето на објектите со електрична и топлинска енергија.

  Нашите системи наоѓаат примена кај:

  • • приватни куќи, викендички, пловни објекти

  • • системи за наводнување, фарми

  • • надворешно осветлување, соларни електрани

  • • сите други станбени или комерцијални објекти, каде што е потребно да се обезбеди електрична енергија и греење

  Види повеќе »
 •  

  ИЗГРАДБА НА ВЕТЕРНИЦИ

  solar-tehnomonting-clubeconomy

  Се смета дека инвестицијата во ветрници е исплатлива, ако просечната брзина на ветрот е поголема од 5m/sec. Ветерници со поголема моќност од 1 MW се инсталираат на височина поголема од 100 метри, додеека помалите генераори на домашна употреба со моќност до 5 kW, може да се инсталираат на височина до 15 метри. Најпогодни локации за ветерници се места без пречки...

  Види повеќе »
 •  

  ИЗГРАДБА НА СИСТЕМ НА ХИДРОТУРБИНИ – МИНИЕЛЕКТРАНИ

  solar-tehnomonting-clubeconomy

  Малите хидроелектрани се голем потенцијал за производство на електрична енергија. Особено се погодни за снабдување со електрична енергија на изолирани подрачја, како што се планински објекти, селски домаќинства, туристички дестинации.

  Види повеќе »
 •  

  ИЗГРАДБА НА СИСТЕМИ НА ТОПЛИНСКИ ПУМПИ

  solar-tehnomonting-clubeconomy

  Повеќе од 50% од сончевата енергија се апсорбира во земјата, која со тоа претставува акумулатор на топлинската енергија. Таа енергија може да ја користиме преку топлински пумпи. Тие работат на принципот на законите на термодинамика, според кои енергијата не може да се создаде или уништи туку само да го промени својот облик и местото на постење...

  Види повеќе »
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. 120, локал 6, 1200 Тетово
Град: Тетово
Држава: Macedonia


Телефони

+389 (0)70/259 938 - Антонио

+389 (0)70/256 335 - Владо

+389 (0)78/333 560 - Дарко

Социјални медиуми

Лице за контакт

+389 (0)70/259 938 - Антонио
+389 (0)70/256 335 - Владо
+389 (0)78/333 560 - Дарко