Filters
Пребарување
БИМФООД доо

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата БИМФООД доо е една од главните откупувачи, преработувачи и извозници на печурки и останати шумски плодови, овошје и зеленчук во регионот и низ Европа.

УСЛУГИ:

- замрзнување
-
сушење
-
складирање
-
пакување
-
дистрибуција

 

СЕРТИФИКАТИ

IFS

Подетално за компанијата

ШУМСКИ ПЕЧУРКИ

БИМФООД е еден од поголемите откупни и преработувачки центри за шумски печурки во републиката. Како наша водечка дејност, печурките ги собираме од строго контролирани и сертифицирани добавувачи. Печурките потоа ги преработуваме и ги извезуваме до крајните купувачи ширум Европа како свежи, замрзнати, суви или саламурени.

Нашите вработени кои ги преработуваат печурките, поседуваат сертификати од Македонското миколошко друштво (ММД) со седиште во Институтот за биологија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Останати продукти кои ги преработуваме во БИМФООД се: шумски јагоди, малини, капини, боровинки, шипинки, вишни, модри сливи, костени... БИМФООД, исто така, е една од поголемите преработувачки индустрии во Македонија на пиперката „капија“ (ајварка), со сезонска преработка од 3.000 - 3.500 тони суровина и 2.000 тони готов производ.

bimfood-clubeconomy
bimfood-clubeconomy

ТЕХНОЛОГИЈА

Поседуваме најсовремена технологија за преработка на суровини во нашата дејност, која константно се обновува и модернизира.

bimfood-clubeconomy
bimfood-clubeconomy

ПРЕРАБОТКА

Преработувачкиот дел е опремен со линии за преработка на суровина до спакуван готов производ спремен за извоз. (Контрола на влез на суровина, селектирање, калибрација, чистење, миење, отсекување, обескостување, ласерска детекција на лоша суровина, метал детекција).

Поседуваме проточен тунел од најнова генерација IQF технологија со капацитет од 2.500 кг. на час и статичен тунел за длабоко замрзнување, со капацитет од 70.000 килограми дневно.

КАПАЦИТЕТ

Во склоп на фабриката имаме комори и предкомори за одржување на суровината и готовиот производ, со вкупен капацитет од 4.000 тони.

bimfood-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Александар Македонски бб.
П.Фах 117, 7500 Прилеп
Град: Прилеп
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт
Мапа

Документи