Filters
Пребарување
ФИМАКО

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата ФИМАКО се занимава со трговија на нови и употребувани машини за градежништво.
Компанијата е основана во 1994 година со главна цел - презентација и продажба на најновите достигнувања во технологијата на градежна опрема и машини, од светски водечки производители, како и нивен сервис, гаранција и резервни делови.

Генерален застапник на производната програма на групацијата FAYAT Франција и на други светски водечки производители.

ФИМАКО

Генерален застапник на производната програма на многу светски водечки производители, примарно на групацијата FAYAT Франција, која се состои од фирмите:

 • BOMAG (Германија)
  Опрема за набивање (ваљаци), финишери и гребалки за асфалт

 • MARINI (Италија)
  Асфалтни бази

 • SECMAIR (Франција)
  Опрема за одржување на патишта

 • SCARAB (В. Британија)
  Улични метларки

Исто така, сме генерален застапник и за следните производители:

 • STRASSMAYR (Полска)
  Опрема за одржување на патишта

 • MASSENZA (Италија)
  Цистерни за прскање емулзија и битумен

 • KAESER (Германија)
  Мобилни градежни компресори

 • Green Power Systems (Италија)
  Генератори (Агрегати) за струја

 • CEDIMA (Германија)
  Машини за сечење асфалт и бетон

 • BEMA (Германија)
  Приклучни метларки

 • SHERPA Mini Loaders (Холандија)

Контакт информации

Адреса

Улица: Бул. Јане Сандански бр. 7/16,
1000 Скопје
Град: Скопје
Држава: Macedonia


Социјални медиуми

Лице за контакт

Филип Русевски – генерален директор


Мапа