Filters
Пребарување
ШАРТЕКС-М дооел
Тел: +389 (0)2/3066 102 - Во Карпош, Скопје
Е-пошта: sarteksm_ljube@yahoo.com
Club economy

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата ШАРТЕКС-М се занимава со продажба на големо и мало на:

- Синтелони
- Теписони
- Теписи
- Линолеум
- Вештачка трева
- Паркет - ламинат
- Објектна програма

ШАРТЕКС-М дооел

Подетално за компанијата

Подетално за компанијата

ШАРТЕКС-М

ШАРТЕКС-М дооел започнува со работа во 1989 година, како самостојна трговска продавница основана од Љубе Алексовски, со главна дејност - продажба на текстилни производи за домаќинство. Во 1990 година се трансформиравме во ШАРТЕКС-М дооел и започнавме со продажба на теписи, теписони, патеки, гумени подлоги... После две години продавницата се пресели на Градскиот стадион во Тетово, во поголем простор, каде работи и ден денес.

sarteks-clubeconomy

ПРОДАВНИЦИ

Во 1993 година ШАРТЕКС-М отвора втора продавница во центарот на Тетово, која исто така се занимава со продажба на кабаст текстил. Во 1994 година почнавме да се занимаваме и со продажба на големо, со свој магацински простор во Тетово. Во 1998 година Шартекс ја отвора првата продавница во Скопје на улицата „Џон Кенеди“, во општина Чаир. Во 2002 година ШАРТЕКС гради нов магацински простор од 1.200 м2 во индустрискиот дел на општина Кисела Вода – Скопје, каде што продолжува со прдажба на големо. Во 2004 година отворивме продавница во Карпош 4, кај старата Радио Телевизија, со површина од 360 м2, во која се продаат сите видови подни облоги. Во 2010 година ШАРТЕКС ја отвори најголемата и најсовремената продавница за подни облоги во Македонија од 1.680 м2. Таа се наоѓа на индустрискиот дел во Кисела Вода, на патот Скопје – Драчево. Во оваа продавница почнавме и со продажба на паркет и ламинати, со импозантна палета на производи.

sarteks-clubeconomy
sarteks-clubeconomy

ЗАСТАПНИК

Во пеpиодот 1993-1999 ШАРТЕКС-М беше застапник на PROLETER - Зрењанин и ITI – Ивањица. Од 1999 година па се до денес ШАРТЕКС е застапник на повеќе Белгиски фабрики кои се занимаваат со производство на теписи, теписони, патеки, индустриски подови, линолеум подови... Од оваа година ШАРТЕКС е застапник и на германската компанија TARKETT, која произведува паркети и ламинати.

ГОЛЕМОПРОДАЖБА И МАЛОПРОДАЖБА

Карактеристично за ШАРТЕКС-М е што работи во големопродажба и малопродажба во сопствени салони, со сопствена екипа за монтажна и сопствен превоз. Започнавме како мала семејна фирма, а денес имаме 20 вработени.

sarteks-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Никола Парапунов бр. 27а
(стара телевизија) - Во Карпош, Скопје
Ул. Првомајска бб, (на патот за Драчеево),
Кисела Вода, Скопје
Град: Скопје
Држава: Македонија


Телефони

+389 (0)2/3066 102 - Во Карпош, Скопје

+389 (0)2/3061 207 - Во Карпош, Скопје

+389 (0)2/2795 572 - Во Кисела Вода, Скопје 

Социјални медиуми

Лице за контакт
Мапа