Filters
Пребарување
ТЕХНОДОМ

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

Компанијата ТЕХНОДОМ е водечка трговска фирма во Македонија на пазарот за продажба на компоненти за ладилни системи и ладилни уреди за комерцијално и индустриско ладење.
Единствен овлaстен дистрибутер за производите на:

- Danfoss: (ладилна техника и климатизација) термостати, пресостати, термоекспанзиони вентили, магнетни вентили, филтер-дехидратори и други компоненти за разладни и климатизациски постројки
- Maneurop: компресори и агрегатски единици за комерцијални и професионални разладни уреди 

Подетално за компанијата

ТЕХНОДОМ

Компанијата ТЕХНОДОМ е водечка трговска фирма во Македонија на пазарот за продажба на компоненти за ладилни системи и ладилни уреди за комерцијално и индустриско ладење. ТЕХНОДОМ работи исклучиво на деловниот дел од овој пазар и држи околу 65 проценти од нрго. Секојдневно се обидуваме да постигнеме повеќе со цел да го зголемиме нашето присуството на домашниот пазар, но и да излеземе во соседството.

Види повеќе
tehnodom-clubeconomy

КОМПОНЕНТИ ЗА ЛАДИЛНИ СИСТЕМИ

ТЕХНОДОМ е формиран во 1991 година и сите овие години основниот двигател ни е инсистирањето секогаш да ги понудиме најдобрите компоненти за ладилни системи, проследени со високо квалитетна техничка помош и поддршка. Нашата понуда ја сочинуваат резервни делови и компоненти за изведба на сите видови ладилни комори, ладилни витрини, ладилни системи кои користат HFC- еколошки разладни флуиди(фреони).

Види повеќе
tehnodom-clubeconomy

ОВЛАСТЕН ДИСТРИБУТЕР ЗА DANFOSS

Компанијата ТЕХНОДОМ е единствен овлaстен дистрибутер за Македонија за производите на Danfoss (ладилна техника и климатизација) термостати, пресостати, термоекспанзиони вентили, магнетни вентили, филтер-дехидратори и други компоненти за разладни и климатизациски постројки, како и за Maneurop - компресори и агрегатски единици за комерцијални и професионални разладни уреди.

Види повеќе
tehnodom-clubeconomy

Наши главни клиенти се фирмите од месопреработувачката и млекопреработувачката индустрија, трговски компании што се занимаваат со дистрибуција и продажба на прехранбени стоки, како и фирми што се занимаваат со производство, откуп и продажба на земјоделски производи.

ТЕХНОДОМ обезбедува целосна услуга, брза достава на производите до купувачите со комплетна понуда и најчесто директна продажба од лагер, за да се задоволи овој чувствителен сегмент на пазарот. Наши клиенти главно се производители или дистрибутери на храна и мора да внимаваме евентуалните загуби да се сведат на минимум, односно да се отстранат сите опасности за било какви потенцијални загуби.

tehnodom-clubeconomy

ПРОИЗВОДИ

Програмата што ја продава ТЕХНОДОМ се состои од:

 • • Компресори и кондензациски единици -вагрегати

 • • Испарувачи за разладни комори, испарувачи за ладилни витрини

 • • Кондезатори – воздушни и водени

 • • Топлински изменувачи

 • • Филтер-дехидратори, линиски компоненти за ладилните системи

 • • Термо експанзиони вентили, контролни вентили, кндикатори на влага

 • • Електронски и механички термометри, термостати, пресостати, влагостати, дефрост и други контролери

 • • Вентилатори: аксијални, центрифугални и елиси

 • • Антивибрациски цевки

 • • Полиуретански панели и хигиенски лајсни за ладилни комори според HACCP

 • • Станици за полнење на фреон, вакуум пумпи

 • • Сервисни алати за разладна опрема, електронски тест-детектори за фреон

 • • Масло за компресори (минерално и синтетичко)

 • • Бакарни цевки, бакарни фитинзи, изолација, варилни компоненти

 • • Сите видови на фреон

Основна карактеристика на нашите производи е квалитетот. Најголемиот дел од понудата се производи произведени во Европската Унија и еден мал дел во САД, Швајцарија, Јужна Кореја, Јапонија. Сите се изработени по најновите и највисоките светски стандарди и овозможуваат сигурност и доверба при вградувањето како и при користењето во системите за ладење.

БРЕНДОВИ

Сите производи се од реномирани светски производители, како што се:

 • • Dorin

 • • Danfoss

 • • Maneurop

 • • Tecumseh Europe

 • • Copeland

 • • Bitzer Germany

 • • Frascold

 • • Cubigel Compressors

 • • Embraco

 • • LU-VE Group

 • • ECO

 • • Alco Controls

 • • SWEP

 • • Refco

 • • Castel

 • • Wigam

 • • Eliwell

 • • Dixell

 • • Carel

 • • Braze Tec

 • • HIDRIA

 • • FrigoMec

 • • General Filter

 • • Wieland

 • • IBP Group

 • • IsoClima

 • • Ebm Papst

 • • MIV Insulating Systems

 • • Ziehl Abegg Germany

 • • Mobius

 • • ESK Shultze

tehnodom-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: Ул. Јадранска магистрала бр. 61
(Качанички пат), 1000 Скопје
Град: Скопје
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт
Мапа