Filters
Пребарување
ВЕЗЕ ШАРИ - ЛЕКЕР - ЕЛЕКТРО ШАРИ

ОСНОВНА ДЕЈНОСТ

VEZE SHARRI - Производство на конзумни јајца

LECKER - Производство на производи од месо, мелено месо и преработки од месо 

ELEKTRO SHARRI - Производство на електрична енергија

 

СЕРТИФИКАТИ

HACCP

HALAL

ISO 22000:2005

ВЕЗЕ ШАРИ - ЛЕКЕР - ЕЛЕКТРО ШАРИ

Подетално за компанијата
vezesharri-clubeconomy

ELEKTRO SHARRI

Био гас централа за производство на струја

Види повеќе

Подетално за компанијата

Живинарската фарма ВЕЗЕ ШАРИ

Живинарската фарма ВЕЗЕ ШАРИ која се наоѓа во селото Требош во Тетово – Македонија, основана со германско-македонско партнерство во 2001 година, ви нуди свежи јајца со највисок квалитет.

ВЕЗЕ ШАРИ е компанија која е насочена кон потполна сатисфакција на клиентите. Таа има широко распостранета своја дистрибутивна мрежа и врши извоз на јајца во земјите од регионот, ЕУ и NATO со капацитет од 120.000 кокошки и годишно производство од над 34.000.000 јајца, со што ги задоволува потребите на пазарот во нашата земја.

Везе Шари располага со 2 простории за раст на еднодневни пилиња со вкупен капацитет од 60.000 пилиња и 4 простории со вкупен капацитет од 120.000 кокошки несилки.

Со цел да го збогати животот на потрошувачите со вкус и квалитет, ВЕЗЕ ШАРИ ви нуди јајца заштитени со посебно лого, кое го гарантира нивниот квалитет со највисоките европски стандарди ISO 22000:2005, стандард кој во себе го опфаќа и системот HACCP, како и HALAL стандардот.

ВЕЗЕ ШАРИ
vezesharri-clubeconomy

Фабрика за преработка на пилешко и говедско месо - LECKER

Од 2007 година, ВЕЗЕ ШАРИ започна со производство на производи од месо, мелено месо и преработки од пилешко и говедско месо под брендот LECKER, кој на пазарот нуди квалитетни и безбедни производи, докажани во и надвор од земјата.

Посебноста на фабриката LECKER е тоа што во производниот процес се употребуваат исклучиво здрави кокошки од сопствено производство и производи од верификувани производители и добавувачи на суровини, адитиви, зачини и материјали за пакување.

За да се осигура безбедноста на производите, системот за управување со квалитет на LECKER е сертифициран според стандардот ISO 22000: 2005 со имплементирање на HACCP и HALAL системот со континуирана проценка на нивната ефикасност и постојана контрола.

LECKER
vezesharri-clubeconomy

ELEKTRO SHARRI

ЕЛЕКТРО ШАРИ е првата термоцентрала на биогас во Македонија за производство на електрична енергија. Капацитетот на објектот за производство на електричната енергија е 1 мегават на час, односно 8.760.000 киловат часови годишно.

Како суровина за производство на електрична енергија се користи отпадот и нус-производите од фармата Везе Шари како и другиот отпад од земјоделство. Во ЕЛЕКТРО ШАРИ, отпадот не се третира како отпад, туку како обновлив извор на енергија, од кој по согорување на метанот се добива електрична и топлинска енергија. Остатокот по ферментацијата се обработува повторно за производство на органско ѓубриво-подобрувач на својствата на земјиштето во количина од 8.000 тони годишно. Органското ѓубриво НАТУРПУР како производ е одобрен и регистриран во соодветните институции и истиот е одобрен за извоз во земјите на Европската унија со исполнување на највисоките меѓународни стандарди за квалитет и безбедност на здравје и животна средина.

ELEKTRO SHARRI
vezesharri-clubeconomy
Содржините, графичките и техничките решенија изработени од тимот на Club Economy се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови и графичко-техничките решенија е казниво со закон.

Контакт информации

Адреса

Улица: С. Требош - Општина Желино
1200 Тетово
Град: Тетово
Држава: Македонија


Социјални медиуми

Лице за контакт




Мапа

Документи